2017 IMF Dünya Ekonomik Görünüm Raporu

Uluslararası Para Fonu IMF; her yıl yayınladığı  Dünya Ekonomik Görünüm raporunu yayınladı. Rapora göre küresel büyüme oranı 2017 yılı için 0.1 oranında arttı ve ve yüzde 3,4’ten yüzde 3,5’e revize edildi. Ayrıca raporda başkanlık seçiminden çıkmış olan Türkiye’de yer aldı. IMF raporuna göre Türkiye’nin bu yıl yüzde 2,5 büyümesi beklendiği belirtildi.

Küresel Büyüme Oranında 0.1 Oranında Artış Olacağı Belirtildi

Yayınlamış olduğu Dünya Ekonomik Görünüm raporu ile dünya ekonomisine yön veren IMF, dünyada yaşanan ekonomik sorunlar, siyasi krizler, FED kararları gibi küresel ekonomiyi derinden etkileyecek nedenlere dayalı olarak açıkladığı raporunda, 2017 yılı küresel büyüme oranında çok fazla bir değişiklik olmayacağını rapor ederek büyümenin 0.1 oranında olacağını ve  yüzde 3,4’ten yüzde 3,5’e çıkacağını belirtti. IMF; 2018 yılında ki küresel büyüme oranında yüzde 3.6 olarak belirledi.

Türkiye’nin 2017 Yılı Büyüme Oranı Yüzde 2.5 Oranında Olacağı Açıklandı

IMF’nin Dünya Ekonomik Görünüm raporunda Türkiye’nin büyüme oranından da bahsedildi. Rapora göre 2017 yılında Türkiye’nin bu yıl yüzde 2,5 büyümesi beklendiği belirtildi. Raporda Türkiye ile ilgili en önemli dipnot ise Türkiye’de yaşanan siyasi gelişmeler ve jeopolitik faktörlerden dolayı büyümenin sınırlandığı işaret edildi. IMF tarafından yapılan Türkiye açıklamasında  “Ekonomik görünüm, yükselen siyasi belirsizlik, güvenlik endişeleri ve Türk lirasının değer kaybetmesiyle artan döviz borcu yükü nedeniyle bulanık” ifadelerine yer verildi. Uluslararası Para Fonu, Türkiye raporunda 2016 yılının üçüncü çeyreğinde Türkiye’nin sert düşüş yaşadığını ve bu düşüş sonrası tekrar toparlandığı belirtildi. Raporda Türkiye’nin gayri safi yurtiçi hasıla oranlarından da bahsedildi. Rapora göre safi yurtiçi hasılanın (GSYH) bu yıl yüzde 2,5 ve gelecek yıl yüzde 3,3 genişleyeceği açıklandı.

 

Bir önceki finans/ekonomi yazımız olan Yeni Ehliyetler İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? başlıklı finans makalemizde 2017 Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılır? ve Yeni Ehliyetler İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? hakkında bilgiler sunulmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*