Borç Transferi Kredisi Nedir?

01Kredi, kredi kartı, ek hesap gibi borçlarınızı ödeyemiyorsanız ve mevcut borcunuzu üstüne faiziyle beraber yeni borçlar yükleniyorsa, borcunuzu tek kalemde sıfırlamak istiyorsanız borç transferi kredisi kullanmanız en avantajlı davranış olacaktır. Borç transfer kredisi nedir? Yazımızda, kredinin nasıl kullanılacağı hakkında bilgiler vereceğiz.

Tüm Borçlarınızı Borç Transfer Kredisi İle Kapatabilirsiniz

Bankadan tüketici kredisi kullandınız ancak ödeme zorluğu yaşıyorsanız veya kredi kart, ek hesap borcunuzun tamamını ödeyemeyip sadece asgari tutarını ödüyorsanız, ödeyemediğiniz kalan tutar üzerine eklenecek faizlerle beraber borç yükünüz daha da artacaktır. İşte banka borçlarını tek kalemde ödeyebilmeniz için bankalar, müşterilerine borç transferi kredisi kullandırmaktadır. Bir tüketici kredisi türü olan borç transferi kredisinde bankalara olan borcunuzu listeleyip banka şubelerine başvurmanız gerekmektedir. Banka, yapacağı kredi notu sorgulaması ve gelir belgesinin yeterliliğine göre kredi onayı verecektir.

Kredi Kullandığınız Banka, Tüm Krediyi Borçlu Olduğunuz Bankalara Transfer Etmekte

Bankanın, borç transferi kredisi onayladıktan sonra daha önceden bankaya sunmuş olduğunuz kredi, kredi kartı, ek hesap borçlarını, müşterisine vermeden ilgili bankaların borç hesaplarına ve kredi kart hesaplarına aktarmaktadır. Yani kullanmış olduğunuz borç transferi kredisine elinize geçmeden banka, diğer bankaların ilgili hesaplarına transfer etmektedir. Üstelik yapılan EFT işlemleri için de kredi kullandığınız banka ücret almamaktadır.

Borç Transfer Kredisi Faiz Oranları Kaçtır?

Bankalar, gelir belgesinin miktarına göre 20 bin liraya kadar borç transferi kredisi kullandırmaktadır. Bankaların, borç transfer kredileri için uygulamış olduğu faiz oranları ise aylık 1.20 ile 1.85 arasında değişmektedir. Tüketici kredilerinin 48 ay olmasıyla da kullanılan kredi, 48 taksit şeklinde ödenip, diğer bankalara olan borçlar siliniyor ve tek bankaya borçlanılıyor. Üstelik kullanacağınız krediyle de borcu bitmemiş olan kredilerinizi de kapatabileceksiniz.

Ödenmeyen Kredi Kartlarına Her Ay Faiz Eklenmektedir

Kredi kartı, ek hesap gibi ödenmeyen borçlara veya asgari ödenen borçlara, kalan bakiye üzerinde aylık en az 1.84 oranında faiz işlemektedir. Diyelim ki kredi kartınızın asgari ödemesini yaptınız ve kalan borcunuz 2.000 lira kaldı. Kalan  2 bin lira üzerine işlenecek 1.84 faiziyle beraber borcunuza aylık 37 lira daha faiz yüklenmiş olacak. Yine kredi kartı, ek hesap veya kredi borcunuzu son ödeme tarihinde ödemediğiniz zaman borcunuza 2.34 oranında temerrüt faizi de işlenecektir.

Son olarak, ödenemeyen kredi, kredi kartı, ek hesap borcunuz için her ay kalan tutara eklenecek faiz ile gecikme faiziyle beraber ciddi paralar ödenmekte ve olan borcunuz azalmak yerine daha da yükselecektir. Borç transferi kredisi veren en uygun bankaları araştırarak kullanacağınız krediyle tüm borçlarınızı, tek kalemde ve daha az faiz ödeyerek kurtulmuş olacaksınız.

Bir önceki finans/ekonomi yazımız olan Gelir belgesiz kredi veren bankalar başlıklı finans makalemizde gelir belgesiz kredi, gelir belgesiz kredi alınabilir mi ve ipotekli kredi nasıl kullanılır hakkında bilgiler sunulmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*